Emblémázási módok

A céges ajándék, promóciós termék legfontosabb funkciója – mindamellett, hogy praktikus legyen -, hogy a cég logóját jól láthatóan, maradandóan, mégis esztétikusan magán hordozza, azaz reklámhordozóként jól működjön. 
A különböző tárgyak, textil termékek emblémázása az anyagok, színek, formák sokszínűsége miatt különböző technológiákkal történik.

szitanyomás

Szitanyomás

A szitanyomás hagyományos, tintaalapú emblémázási eljárás, lapos vagy laposra simítható termékek nyomtatására, nagyon tartós nyomattal és nagy színpontossággal. A szitanyomtatás során a festéket közvetlenül a termék felületére préseljük egy szitán keresztül, majd hőkezeléssel rögzítjük.

tamponnyomás

Tamponnyomás

A tamponnyomás a legnépszerűbb, hagyományos tinta alapú emblémázási módszer. Ez a technológia szilikon tampont használ a tinta átvitelére a kiválasztott tárgyra, finom részletekkel és nagy pontossággal. Anyagok széles skálájára alkalmazható. A tamponnyomás lehetővé teszi ívelt felületek nyomtatását is. A festék összetétele, és a nyomat tartóssága a termék anyagától függően változhat.

Gravírozás

Gravírozás

A gravírozás lézert használ a termék felületének emblémázására. A termék felszínébe gyakorlatilag beleég a logó. Még a kis méretű logók is nagy pontossággal jeleníthetőek meg. A gravírozás fém, fa, üveg és bizonyos műanyag termékek esetében alkalmazható.

Hímzés

Hímzés

A hímzést a textiltermékek egyediesítésére használjuk, melynek eredményeképpen tartós és kiváló minőségű nyomatokat hozunk létre egy automata hímzőgéppel, amely a szálakat tű segítségével az anyagba ölti. A korlátozott szálszín miatt a Pantone egyezés csak megközelítőleg érhető el.

Dombornyomás

A dombornyomás egy elegáns emblémázási eljárás, melynek során az anyag felületét változtatjuk meg, hogy 3D-s megjelenést hozzunk létre. Ezt a hatást úgy érjük el, hogy egy speciálisan elkészített szerszámot nyomunk a termék felületére.

Epoxy (műgyantás) matrica

Epoxy (műgyantás) matrica

Az epoxy matrica egy egyedülálló nyomtatási technológia, melynek során a full-colour nyomtatott matricákat 2-komponensű gyantával borítjuk. Ennek eredményeként a kezelt matrica háromdimenziós megjelenésű lesz. Az epoxy matricák egyedi formában is készíthetők, és ellenállnak az UV sugárzásnak.

Transzfernyomás

Transzfernyomás

Közvetett emblémázási technológia, ahol szitanyomással egy speciális hordozópapírra visszük fel először a festékréteget, nem közvetlenül a termékre. A transzfermatrica elkészítése után a grafikát egy ipari vasalóval melegítjük rá a termékre. Az alapanyagok, melyekre az emblémázást végezzük nagyon sokfélék lehetnek.

Szublimáció

Szublimáció

A szublimációs eljárás lényege, hogy egy speciális hőérzékeny festéket nyomtatunk ki papírra, mely a megfelelő hőmérsékleten hőprés segítségével az anyagba beszivárog és megtapad. Előnye, hogy a festékréteg az alapanyag strukturális részévé válik, kitapinthatatlan lesz, így jobban ellenáll a mosásnak. Hátrányaként megemlíthető, hogy a grafika napsütés hatására elhalványodhat, illetve csak olyan felületekre alkalmazható, amelyek egy speciális réteggel vannak bevonva. Ajánlott kis darabszámú, sok színes megrendelések esetén Nyomtatható színek szám: 4C

Kerámia, üvegemblémázás

Kerámia, üvegemblémázás

A tárgyakra kerülő dekorok lehetnek direkt színes, vagy color nyomatok. Bögréket, poharakat magas hőfokon beégetett kerámia-, ill. üvegfestékkel lehet emblémázni. A direkt színes grafikákban jól körülhatárolható színeket találunk, melyek a pantone skála alapján 95-100% pontossággal jeleníthetőek meg. A logót a transzfernyomtatáshoz hasonlóan visszük fel a termékekre, amit ezt követőn a termék anyagától függően alacsony, vagy magas hőfokon kemencében kiégetünk.

UV nyomtatás

UV nyomtatás

Az UV LED-es nyomtatás egy színes, digitális emblémázási eljárás, amely UV-fénnyel rögzített tintákat használ. A logókat nagy felbontásban közvetlenül a termék felületére nyomtatjuk, ami azonnali fotóminőséget eredményez.