Emblémázható alapanyagok

Az ajándéktárgyak és promóciós ruházati termékek sokszínűségéből adódóan a termékek anyagai is sokszínűek, változatosak. Az alábbi felsorolással igyekeztünk összegyűjteni a leggyakoribb anyagokat, amelyek az ajándéktárgyak „világában” fellelhetőek, kiegészítve ezt az anyagokhoz kapcsolódó, legáltalánosabb emblémázási módokkal.

Porcelán-, kerámia alapanyagú termékek

Bögrék, poharak, csészék, tányérok emblémázásánál, melyek alapanyaga alkalmas a magas hőfokú égetésre, porcelán festéket használunk. Ennek a technológiának az előnye, hogy a dekor maximálisan ellenálló lesz, mind a mechanikai, mind pedig a kémiai behatások ellen. Hátránya viszont, hogy bizonyos színek esetén pontos pantone színeket nem lehet vele elérni, csak megközelíteni lehet. Nyomtatható színek száma: 8

Kerámia-, üveg alapanyagú termékek

Kerámia reklámbögrék, promóciós termékek egyik közkedvelt emblémázási eljárása az alacsony tüzű ráégetéssel emblémázható eljárás, amivel vibráló élénk színekkel lehet dekorálni a termékeket. A pantone színek legalább 95%-ban elérhetőek. Ezzel az eljárással készült dekorációk is mosogatógép-állóak. Nyomtatható színek száma: 8

Tamponnyomás üveg vagy kerámiatermékre

A tamponnyomással emblémázott üveg vagy kerámiatermékek esetén a nyomat ellenállóképessége jóval alulmarad a másik két technológia által létrehozott nyomatok rezisztenciájától. Nyomtatható színek száma: grafika és termék függő

Pamut alapanyagú termékek

Pamut alapanyagú termékeknél mind a direktnyomás, mind pedig a transzfernyomás szóba jöhet, mint emblémázási eljárás.

Elasztikus alapanyagú termékek

Elasztikus alapanyagú termékeknél mind a direktnyomási-, mind pedig a transzfernyomási technológiánál speciális segédadalékot kell használni a nyomat tartóssága érdekében. Emblémázási megrendelés esetén, ezért mindenképpen kérünk értesítést, ha nem hagyományos pamut alapanyagú termékről van szó.

Munkaruházat

Munkaruhák emblémázásakor a nagyobb igénybevételű mosás miatt a direktnyomási technológiát részesítjük előnyben. Fontos, hogy ebben az esetben csak és kizárólag szabvány anyagokra vállaljuk az emblémázást. Ennek oka, hogy az összeállított termékeknél általában a zsebek, cipzárak akadályozzák a termékek síkban való kiterítését.

Kabátok, széldzsekik

Összeállított kész termékeknél a transzfernyomási technológiát tudjuk alkalmazni. Nagyon vastag kabátokat, illetve impregnált széldzsekik emblémázást nem tudjuk vállalni. Széldzsekik esetében mindenképpen próbanyomatot kell készítünk, hogy meggyőződjünk az emblémázás tartósságáról.

Műanyag alapanyagú termékek

Műanyag termékek első számú emblémázási eljárása a tamponnyomás. Ezzel a technológiával általában a kisebb méretű termékeket tudjuk emblémázni. (pl. toll, öngyújtó). Nagyobb áruk esetében az LT technológia alkalmazható. Amennyiben általunk már ismert termékről van szó, akkor meg tudjuk mondani, hogy ennek az eljárásnak van-e létjogosultsága. Ismeretlen áruknál próbát kell végeznünk, mivel sajnos nem minden műanyag terméken tapad meg az LT technológiával alkalmazott festék.

Fa, papír alapanyagú termékek

Fa és papír alapanyagú termékeknél szintén elsősorban a tamponnyomás alkalmazható a kisebb méretű reklámtárgyaknál. A nagyobb méretűeknél, mint például a papírtáskánál, asztali naptárnál direktnyomással tudjuk nyomtatni a termékeket.

Fém alapanyagú termékek

Kisebb fém tárgyaknál, mint például a toll, kulcstartó, érme, tamponnyomást, míg a nagyobb áruk esetében az LT technológiát alkalmazzuk emblémázáskor.